MENÜ
     TOBANA Tattoo & Nails
Test és kozmetikai tetoválás
      Body Piercing

Tetoválás Utókezelése

 

Egy régi és tévesen elterjedt szokás szerint a tetovalást Vaselinnel,Körömvirág krémmel, vagy más testápolóval kell ápolni. A Vaselin nem hagyja a bőrt lélegezni, ezért a gyógyulás folyamata hosszabb időt vesz igénybe és a színek tartósságát is gátolja. A Körömvirág krém is Vaselin alapú, ezért ez sem ajánlott.A testápolók többsége zsíros alapú és nem steril. Ezért ajánlott a Panthenol hab, vagy a Phlogosam hab változata vagy Bepanten kenőcs vagy speciális tetoválás utáni krém amit gyógyszertárakban vásárolhatsz meg.

 

Új tetoválás kezelése:

Miután megmostad a kezed valamilyen antibakteriális szappannal , óra múlva a kötést távolítsd el , majd langyos tiszta vízzel mosd át a tetoválást. Az esetlegesen kigyöngyöződött vért és sejtnedveket kell eltávolítanod, mert ha ezt nem teszed, a felület bevarasodhat és a varral együtt a festék is kieshet. Miután átmostad a tetovált felületet egy tiszta törölközővel itasd fel a vizet! Néhány percig hagyd száradni, majd óvatosan valamelyik kenőccsel vagy habbal kend be a felületet.

Az csak az egyik része a dolognak  hogy én szakszerűen, steril körülmények között elkészítem a tetoválásod, a többi rajtad, ill. az utókezelésen múlik.

 

Néhány jó tanács:

     -Ne menj szoláriumba, szaunába, uszodába, strandra 2 hétig!

     -Ne menj tűző napra!

     -Ne nyúlj piszkos kézzel a tetovált felülethez!

     -Ne használj olyan szereket amiket előtted más is használt, vásárolj újat, sterilt!

     -Ne tartsd túl sokáig víz alatt és ne kenj túl sok krémet rá, mert akkor felázik a tetoválás!

 

A tetoválás letisztulása során előfordul, hogy néhány helyen a festék nem marad meg. Ez nem baj, mert a gyógyulás után kb. 2-3 héttel vissza kell jönnöd egy kontrollra és akkor a hiányos helyeken pótolom a festéket.

100%-osan csak ezután van készen egy tetoválás.

 

 

                                  Bármilyen kérdésed van fordulj hozzám bizalommal! 

 

Testékszer /Body piercing/ Utókezelése


 

Tévesen bevett szokás, hogy a testékszer utókezelését alkohollal végezzük. Az alkohol szárit, ezért az átszúrt bőr elvékonyodhat,és végül kieshet az ékszer. A továbbiakban leírok néhány kezelési jó tanácsot,amiket a saját érdekedbenjó,ha betartasz.

 

              A gyógyulási idő más minden egyes piercingnél és minden egyes személynél!

Ne távolítsd el az ékszert a teljes gyógyulás előtt, mert a furat hamar összehúzódik. A fertőzésveszély minimális, ha betartasz néhány instrukciót elkerülhető!

1.      Ne érintsd meg a piercinget piszkos kézzel!

2.      Ne használj túl sokat az ajánlott szerekből!

3.      Ne használj olyan szereket , amiket  előtted más használt!Vasárolj újat sterilt!

4.      Ne menj szoláriumba, szaunába, uszodába, strandra legalább 2 hétig!    

Az első napokban  a piercing körül enyhe fájdalom és bőrpír jelentkezhet, de ez természetes velejárója. Naponta 3-szor tisztítsd meg az ékszert és környékét!


 

 

Köldök, orr, intim,szemöldök és fül piercingek:

Amire szükséged lesz: Betadine oldat, Tetran kenöcs, fürdésnél ajánlott antibakteriális szappan/Safeguard,Lifebuoy/ illetve Betadine folyékony szappan, fültisztító pálcika.

 

Kezelés:

Miután megmostad a kezed valamilyen antibakteriális szappannal, kezdheted az ékszer és környéke tisztítását. Betadine folyékony szappanos kézzel nedvesítsd meg az ékszert, és óvatosan mozgasd meg. Ezt néhányszor megismételheted, de soha ne mozgasd száraz állapotban. Aztán tiszta vízzel öblítsd le az egészet és ilyenkor is mozgasd meg ,hogy ne maradjon szappan a furatban. Töröld szárazra a környékét és hagyd megszáradni, majd egy fültisztító pálcikával kend be az ékszer körül Betadine oldattal. Mikor ezzel is megvagy egy kevés Tetran kenőcsöt tégy rá a fültisztító másik végével.

Vigyázz, hogy a fültisztító vattájáról pici elemi szálak ne maradjanak a furatban!!!

A 100%-os gyógyulásra 6-8 hétre van szükség!

Nyelv, ínyvitorla, alsó-felsö ajak, arc piercingek:

Amire szükséged lesz. Phlogosol vagy Corsodyl szájfertőtlenítő oldat, jég,Strepsils Plus torokfertőtlenítő drazsé,fültisztító pálcika.

Kezelés:

Miután meg mostad a kezed valamilyen antibakteriális szappannal, készitsd egy pohár öblögető oldatot. Majd ezzel az oldattal naponta 3-szor, és minden étkezés után száj ill. torok öblítést végezz! Nyelv piercing estetében jeget is szopogathatsz, ez segít lehúzni a duzzanatot.

Ajánlatos kerülni:

1.      orális kontaktust más személlyel
2.      kemény és fűszeres ételeket

3.      dohányzást
4.      tejtermékeket

Ajak és arc piercingekhez használj Betadine oldatot, de csak kívülről! Óvatosan egy fültisztítóval Betadine oldattal tisztísd körbe az ékszert. Ezt naponta 3-szor ismételd meg.

A 100%-os gyógyuláshoz 6-8 hétre van szükség!

 

Asztali nézet