MENÜ
     TOBANA Tattoo & Nails
Test és kozmetikai tetoválás
      Body Piercing

tattoo-display.jpg

tetoválás során az emberi vagy állati bőr pigmentációját változtatják meg a bőrrétegekbe vitt szinezőanyagok segítségével.

 

 

 

 

 

 

Magyarországon 14 év alattiaknak tilos tetoválást készíteni, 16 éves korig kötelező a szülő jelenléte a szalonban, 16 és 18 év között elegendő egy beleeggyező nyilatkozat a szülőktől.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fajdalom.jpg

A tetoválás elkészítése:

Vendég által kiválasztott mintát a tetováló átkopírozza egy stencilnek nevezett speciális bõrkopírra. Ezután a vendég bõrét fertõtleníti, ha kell borotválja majd ismét fertõtleníti.
Amint ez kész, a minta felvitelére az adott bõrfelületet indigóolajjal bekeni, majd az elõkészített stencilt ráhelyezi. (ez még a kellemesebb része a folyamatnak).
Amikor ez kész akkor 4-5 percet vár hogy megszáradjon a bõrfelület, ezt követően vékonyan bekeni színezetlen vazelinnel és jöhet a munka.
Elõször a kontúr vonalat készíti el alulról felfelé haladva, miközben a bõrt folyamatosan hûti  kezeli. Mindezek után jöhetnek az erõsebb árnyalatok, majd a halványabbak és végezetül a színezés, amennyiben színes ábrákról van szó.

A munka végeztével a bõrfelületet megtisztítja, bekeni, majd bekötözi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Három nagyon fontos dolog!
1. Közvetlenül tetoválás előtt ne vidd túlzásba az evést, mert hányingered lehet, - nem szokott ilyen lenni, ha egy-másfél órával a folyamat előtt már nem eszünk.
2. Ne tetováltass éhesen sem, mert úgy is hányingered lehet, megszédülhetsz.
3. Ne kísérletezz össze-vissza fájdalomcsillapító szerekkel, mert allergiás tünetek is felléphetnek. Talán arra is érdemes kitérnem, hogy ezeknél a szereknél rendszerint nagy a rászokás veszélye!

A tetoválás fáj mindig mindenkinek. Van ahol kevésbé, van ahol jobban. Csontos helyeken és ahol vékonyabb a bőr, ott elég húzós tud lenni. Tudomásom szerint még senki sem halt bele, így ez ne tartson vissza attól hogy büszkén viselj egy szép művet a testeden.

 

Asztali nézet